UPDATE: Plenul Parlamentului convocat pentru învestitura noului Guvern

La această oră trebuie să înceapă ședința comună a Senatului şi Camerei Deputaților pentru votul de învestitură a noului Guvern. În plenul Parlamentului, prim-ministrul desemnat Viorica Dăncilă urmează să prezinte programul de guvernare şi lista membrilor Guvernului.  În continuare vor avea loc dezbateri şi apoi se va trece la vot, care va fi secret cu bile. Acordarea încrederii Guvernului se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile pentru învestirea noului cabinet.

***

UPDATE: Tudorel Toader – aviz favorabil pentru portofoliul Justiţiei. S-au înregistrat 43 de voturi ‘pentru’, 16 – ‘împotrivă’ şi 4 abţineri.

***

UPDATE: Viorel Ilie – aviz favorabil în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Decizia a fost luată cu 22 de voturi ‘pentru’ şi 15 ‘împotrivă’ în comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului şi Comisia pentru constituţionalitate din Senat.

***

UPDATE: Nicolae Burnete – aviz favorabil pentru portofoliul Cercetării şi Inovării. Au fost înregistrate 20 de voturi ‘pentru’, 11 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

***

UPDATE: Lia Olguţa Vasilescu – aviz favorabil pentru portofoliul Ministerului Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a fost validată cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.

***

UPDATE: Ioana Bran – aviz favorabil pentru portofoliul Tineretului şi Sportului. Cu 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă, deputata PSD Ioana Bran, ministru desemnat, a primit avizul favorabil al celor două comisii parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Ioana Bran (31 ani) va deveni cel mai tânăr ministru din Guvernul Dăncilă dacă acesta va fi votat luni de plenul reunit al Parlamentului.

***

UPDATE: Audierile miniştrilor din cabinetul Dăncilă în comisiile de specialitate ale Parlamentului sunt în plină desfăşurare la această oră.
După-amiază, de la ora 15:00, este convocat plenul reunit pentru învestirea Guvernului.
Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au transmis o scrisoare prin care l-au informat pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la programul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Dăncilă şi în care îşi exprimă dorinţa ca ceremonia de învestitură să aibă loc astăzi.
Preşedinţia a confirmat primirea scrisorii, dar nu a stabilit deocamdată detaliile legate de ceremonia de învestitură a noului Guvern.

***
UPDATE: În Comisiile permanente comune continuă audierea candidaților propuși pentru funcția de membru al Guvernului condus de Viorica Dăncilă
Până acum toţi miniştrii audiaţi au primit aviz favorabil.
Noul Cabinet este format din 28 de membri, având în componenţă patru vicepremieri, faţă de trei câţi erau în precedentul guvern.
Opoziţia a anunţat că va vota împotriva noului guvern, de la care nu aşteaptă performanţe deosebite.
Agerpres a transmis, pe surse, că urmează întâniri-cheie între forțele politice ale Opoziției.
Astfel, potrivit surselor, preşedintele PNL, Ludovic Orban, se întâlneşte cu liderul grupului deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, discuțiile axându-se pe votul privind învestirea noului Guvern.

***

UPDATE: Sorina Pintea – aviz favorabil pentru portofoliul Sănătăţii. S-au înregistrat 19 voturi ‘pentru’, 5 – ‘împotrivă’ şi 3 abţineri. Natalia Intotero – aviz favorabil în funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni. S-au înregistrat 15 voturi ‘pentru’, 10 ‘împotrivă’ şi două abţineri. Petre Daea – aviz favorabil pentru portofoliul Agriculturii. Acesta a fost validat cu 21 voturi pentru şi 10 împotrivă.

***

UPDATE: Nicolae Burnete – aviz favorabil pentru portofoliul Cercetării şi Inovării. Au fost înregistrate 20 voturi pentru, 11 împotrivă şi o abţinere. Nicolae Burnete a afirmat, la audieri, că este deschis la dialog şi doreşte să ducă la îndeplinire prevederile din programul de guvernare referitor la cercetare.

***

UPDATE: Paul Stănescu – aviz favorabil ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Paul Stănescu a primit 35 de voturi ‘pentru’ şi 8 ‘împotrivă’

***

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Dan Cojocaru, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului. Cojocaru a fost validat cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi nicio abţinere. Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Valentin Popa, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

***

UPDATE:  Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Ivaşcu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 16 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Mediu, Graţiela Gavrilescu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 18 voturi pentru, 6 împotrivă şi nicio abţinere.

***

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apărării, Mihai Fifor, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Viorel Ştefan, propus pentru funcţia de viceprim-ministru fără portofoliu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

***

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Bogdan Gheorghe Trif, propus la Ministerul Turismului, a primit aviz favorabil.

***

UPDATE: Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit azi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

***

UPDATE: Până în acest moment au primit avize favorabile din partea comisiilor de specialitate ale parlamentului ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, Ana Birchall, propusă viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu și ministrul propus pentru preluarea portofoliului Energiei, Anton Anton.

***
UPDATE: Până la această oră ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb și ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Dănuţ Andruşcă, au primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

***
UPDATE: Al treilea guvern PSD-ALDE de la alegerile parlamentare din 2016 urmează să fie învestit astăzi. Miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru în România, sunt audiaţi în această dimineaţă în comisiile Parlamentului. Comisiile vor da un aviz care este consultativ.

***
Miniștrii propuși sã facã parte din Cabinetul Dancilã urmeazã sã fie audiați, astãzi, în comisiile de specialitate din Parlament.

Audierile sunt programate sã înceapã la această orã și se vor încheia dupã prânz. Votul de învestiturã în plenul reunit, dar și votul asupra programului de guvernare actualizat are loc de la ora 15:00.
Aleșii PSD și ALDE, miniștrii actuali și cei propuși pentru viitorul guvern s-au reunit, ieri, în ședințã la București pentru ultimele pregãtiri legate de votul din parlament.
Îmbunătăţirea sistemului de sănătate, schimbarea Legii educaţiei, modernizarea legislaţiei în sistemul judiciar, continuarea procesului de descentralizare, creşterea punctului de pensie şi scăderea TVA sunt câteva din măsurile cuprinse în programul de guvernare. Pentru acest an, coaliţia PSD-ALDE doreşte simplificarea sistemului de impozitare şi eliminarea unor taxe, între care cea de solidaritate şi taxa pe aditivii din alimente. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că economia trebuie să performeze în continuare, iar efectele să se regăsească în nivelul de trai al cetăţeanului.
Călin Popescu Tăriceanu:

Ne dorim pentru anul 2018 o politică fiscală care să fie una non-intervenţionistă, deci o minimă intervenţie a statului în economie. Economia merge bine, economia trebuie lăsată să funcţioneze fără o prea mare intervenţie a statului. Nu sunt prevăzute taxe sau impozite pentru anul 2018.”

Programul de guvernare nu a suferit modificări importante, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, care a precizat că orice iniţiativă venită din partea miniştrilor va avea susţinere politică dacă este bine argumentată.
Liviu Dragnea:

Orice ministru din cabinet are mână liberă, atât cât îi permite Constituţia şi Legea de organizare a Guvernului. Decizia finală o ia tot timpul primul ministru şi dacă sunt decizii care ţin de politicile publice asumate în program, prin coaliţia de guvernare, trebuie să fie şi decizia în coaliţia de guvernare. Noi am avut discuţii cu fiecare ministru şi fiecare are mână liberă să propună şi să argumenteze. Orice propunere care este benefică va avea susţinere.”

Majoritatea PSD-ALDE se bazează pe toate voturile parlamentarilor săi la votul de învestitură pentru Cabinetul Dăncilă. Pentru ca noul guvern să fie învestit este nevoie de votul a 233 de senatori şi deputaţi

Sursa: RRA, Agerpres

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

Music RTM cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9761RON-0.0001
  • usd 0.1179 1 -9.9999

  • chf 5.0938 1 -0.026

  • aud 3.0265 1 0.0173

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Gara Mică din Tg. Mureș, renovată din fo...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Aproape 50.000 de euro a investit Compan...

Focar de rujeolă la Sf. Gheorghe. Echipe...

APETRI MARGARETA | Citeste articolul

Epidemia de rujeolă a luat avânt anul ac...

Urmărire în trafic pe străzile din staţi...

VIRGIL NATEA | Citeste articolul

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jan...

Incendiu forestier în Lăpuşna-Ibăneşti

Rotar Mirela | Citeste articolul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă...

12 persoane reținute în urma unor ilegal...

Stan Lucian | Citeste articolul

Astăzi, polițiștii din Mureș au efectuat...

Parteneri