13 echipe de bucătari amatori din ţară şi străinătate vor participa la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului internaţional “Pomana porcului”
Aceasta se va desfăşura mâine în staţiunea Balvanyos, sub egida Asociaţiei Naţionale de Turism Rural şi Ecologic (ANTREC) Covasna.
Preşedintele asociaţiei, Daragus Attila a declarat că festivalul îşi propune să atragă un număr cât mai mare de turişti, dar şi să promoveze gastronomia specifică diverselor regiuni.
Sâmbătă dimineaţă, în deschiderea festivalului, va avea loc o paradă a echipelor participante, după care va avea loc concursul propriu-zis. Un juriu format din specialişti în gastronomie va degusta bucatele şi va desemna câştigătorul festivalului, după care toţi participanţii vor fi invitaţi la o cină festivă.
Mara Deleanu
Sursa: www.mesageruldecovasna.ro