140 de persoane defavorizate vor primi o șansă în plus printr-un proiect european
Publicat de radiomures, 14 decembrie 2015, 16:46
Proiectul „Înființarea, dezvoltarea și promovarea structurilor de economie socială la nivel multi-regional” își propune dezvoltarea a 11 structuri de economie socială, care generează un produs de bază al alimentației fiecărei familii, lapte proaspăt muls.
Scopul principal este integrarea pe piața muncii a grupurilor defavorizate și supuse riscurilor de excludere socială.
Proiectul cuprinde 5 regiuni și județele Arad, București, Buzău, Caraș – Severin, Cluj, Bistrița – Năsăud, Bihor, Mureș, Prahova, Timiș și Galați.
Grupul țintă al proiectului este compus din 30 de familii cu peste 2 copii, 60 de femei peste 45 de ani în căutarea unui loc de muncă, 10 persoane care locuiesc în comunități izolate, 10 persoane de etnie romă și 30 de tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului.
Ei vor fi implicați în producerea, distribuirea și vânzarea laptelui prin automate, puse la dispoziție de partenerii proiectului.
Reprezentantul SES Lapte Mureș, Ovidiu Morar:
Este vorba despre integrarea grupurilor vulnerabile, în prima fază, și dezvoltarea de structuri de integrare și facilitare de acces pe piața muncii a grupurilor defavorizate. E vorba despre lapte proaspăt, adus direct din fermă, în condiții igienice, și apoi distribuite prin aparatele noastre moderne și de ultimă generație. Zilele următoare va începe efectiv activitatea cu aparatele de lapte.”
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Acesta este implementat de Fundația Centrul de Asistență Rurală Timișoara, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociația Sprijin pentru Inițiativă Națională, Asociația Master Training Institute și Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Ciacova.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 9 milioane de lei, din care aproape 200.000 de lei este contribuție proprie.
Raluca Creţ
Foto: foodstory.stirileprotv.ro