Atenție la înghețată! Unele tipuri pot conține 9 E-uri și peste 30% conținut de zahăr
Atenționarea vine din partea Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor care a efectuat un studiu la 27 de tipuri de înghețată cu cacao sau ciocolată, ce se găsesc în majoritatea magazinelor din întreaga țară.
Datele studiului relevă faptul că circa 30% dintre produsele analizate au în conținut 5 E-uri, în timp ce 3,7% dintre acestea au 9 E-uri.
Există însă și E-uri bune. Cantitatea mare de astfel de substanțe ce se găsesc în mai multe produse ce se consumă zilnic, pot crea mari probleme de sănătate.
Studiul relevă, de asemenea, conținutul ridicat de zaharuri în anumite tipuri de înghețată și cantitatea extrem de mică de cacao, într-o înghețată cu ciocolată, de exemplu.
De aceea, consumatorii trebuie să citească cu atenție etichetele produselor înainte de a le consuma sau a le da copiilor să le consume.
Pentru mai multe informatii puteti accesa următorul link:
Cristina Bulbescu
Sursa: bravonet.ro