În acest weekend se desfășoară în Brașov, a 44-a ediţie a Târgului Slow Food, dedicate promovării produselor alimentare româneşti autentice şi neindustrializate
La ediţia curentă sunt prezenţi 35 de mici producători de alimente din toată ţara, selectaţi conform principiilor Slow Food. Produse de carmangerie de la Rupea, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau de capră, pâine pe vatră de la Tuşnad, turtă dulce din ungurime, produse apicole de la Cârţişoara, păstrăv afumat de la Râşnov, siropuri de la Cluj, gemuri şi conserve de Topoloveni, muştar de Tecuci, uleiuri presate la rece, rachiu şi multe altele, pe toate le vom găsi la acest târg. Noutăţile ediţiei din acest an sunt brânza Cedar cu ardei iute din Valea Strâmbă, siropul de lavandă din Cluj, pâinea de casă, coaptă în cuptor cu lemne sau prăjitura Sumeghi cu nucă şi ciocolată, de la Maramureş.
Slow Food este o organizaţie internaţională, non-profit, eco-gastronomică, fondată în 1989 în Italia. În prezent număra peste 100.000 de adepţi în 160 de ţări, care se preocupă de promovarea produselor alimentare locale de calitate, ca replică la invazia mâncărurilor de tip fast food, a dispariţiei preparatelor cu specific local şi a dezinteresului oamenilor în privinţa calităţii mâncării, a provenienţei ei, a gustului şi a felului în care alegerile culinare pe care le facem afectează atât sănătatea noastră cât și mediul înconjurător.
Târgul este organizat de Slow Food Braşov şi Asociaţia „Roadele Pământului”® și se desfășoară în parcarea Internaţional Trade Center de pe Bd. Al. Vlahuţă nr. 10, în intervalul orar 10.00-17.00.
Vali Blajovan
Sursa: newsbv.ro