La Brașov se desfășoară o nouă ediție a Târgului dedicat produselor ecologice şi tradiționale
La acest sfârșit de săptămână, ITC Brașov găzduiește o nouă ediție, a 47-a, a târgului ,,Slow Food Roadele Pământului”, dedicat promovării produselor ecologice tradiționale, produselor alimentare românești, neindustrializate. Această ediție aduce în atenția publicului câteva noutăți, printre care păstrăvul afumat în cetina de brad, de la Valea Doftanei, murăturile din legume cultivate în mod tradiţional la Şercaia, siropurile şi dulceţurile fine de la Mărtănuș, județul Covasna.
Vor fi prezenți peste 30 de mici producători, din toată țara, care vor oferi informații despre produsele pe care le comercializează și îi vor îmbia pe vizitatori, să guste din produsele expuse. Ca de obicei și la această ediție, vizitatorii și consumatorii pot savura și cumpăra multe delicatese tradiționale, printre care pastrama tradiţională ardelenească, produse din carne de la Rupea, conserve de toamnă făcute în casă, brânzeturi, uleiuri presate la rece, pâine pe vatră, turtă dulce, miere, ceaiuri ecologice şi multe altele. Târgul Slow Food Roadele Pământului va însemna și de această dată o bună oportunitate, pentru consolidarea legăturii dintre consumator şi producător.
Dorin Duşa
Sursa: www.bzi.ro