Mai mulţi bucătari de la restaurante de prestigiu din România şi Ungaria şi-au demonstrat, în aceste zile, măiestria în arta culinară, în cadrul Zilelor Gastronomice care se desfăşoară la Băile Tuşnad.
10 bucătari de la restaurante din Transilvania şi patru de la restaurante din Budapesta au pregătit ceea ce s-au priceput ei mai bine, iar astăzi şi-au prezentat preparatele în cadrul unei expoziţii. Ei au fost găzduiţi de restaurante din Băile Tuşnad, membre ale Asociaţiei de Turism din staţiune, care a organizat această manifestare. Punctul culminant s-a înregistrat astăzi, când zeci de preparate au fost reunite într-o expoziţie cu degustare, care a încântat publicul prezent. Printre preparate, extreme de frumos prezentate, s-au aflat atât mâncăruri reci, ale căror reţete nu au fost dezvăluite, în ciuda insistenţelor, cât şi tocăniţe, ciorbe sau deserturi. Primarul din Băile Tuşnad, Albert Tibor, a declarat că manifestarea are rolul de a promova turismul din staţiune, dar şi gastronomia specifică zonei. Şi preşedintele Asociaţiei de Turism din Băile Tuşnad, Kalamar Andor, consideră că manifestarea este un bun prilej de promovare a zonei dar şi un schimb de experienţă între bucătarii din staţiune şi cei invitaţi.
Ioana Dima