Un nou soi de grâu a fost dezvoltat de cercetătorii de la Turda
„Andrada” este numele lui şi a fost dezvoltat de către Staţiunea de Cercetare Agricolă de la Turda , fiind un soi deosebit de productiv.
Felicia Mureşanu, director ştiinţific al Staţiunii de Cercetare de la Turda, a explicat că, dacă primeşte la timp îngrijirile necesare, acest soi poate produce până la 8.000 de kilograme pe hectar.
Felicia Mureşanu a explicat că acest soi a fost dezvoltat în urma unei munci care a durat mai multe luni.
Inginerul agronom al Combinatului Azomureş, Vass Lajos, a arătat că acest soi nu are nevoie de tratamente deosebite şi că se adaptează foarte bine condiţiilor climatice de la noi.
Noul soi de grâu a fost prezentat astăzi la Staţiunea de Cercetare Agricolă din Turda, care, împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca şi combinatul Azomureş a organizat „Ziua Grâului”.
La eveniment au fost prezenţi peste 100 de invitaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi producători agricoli.
Raluca Creţ
Sursa: www.agrofm.ro