Zeci de bucătari amatori din România şi Ungaria au ocupat, astăzi, parcul central din municipiul Miercurea Ciuc, acolo unde s-a desfăşurat cea de-a zecea ediţie a Festivalului Cartofului, manifestare programată în cadrul Zilelor Oraşului.
Municipalitatea a permis ca spaţiile verzi să se transforme, pentru câteva ore, într-o imensă bucătărie în aer liber unde zecile de mirosuri îi îmbiau pe pofticioşi. Printre participanţii la tradiţionalul festival al cartofului s-au numărat oameni politici, şefi de instituţii, alături de angajaţii lor, reprezentanţii unor firme, sportivi sau jurnalişti. Deputatul Korodi Attila a concurat alături de echipa „Noua solidaritate” şi spune că în acest an s-a ocupat de „munca de jos”, fiind responsabil cu tăiatul cartofilor şi al cepei. Din aceeaşi echipă a făcut parte şi consilierul judeţean UDMR, Hajdu Gabor, cel care are o metodă secretă de curăţat cartofi. Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a condus echipa Phoenix şi a gătit un gulaş tradiţional ardelenesc, în vreme ce la câţiva metri mai încolo şeful Camerei Agricole Harghita, Marton Istvan, a preparat o tocăniţă „de succes” cu care a mai câştigat, în anii trecuţi, câteva premii. Fiecare participant la Festivalul Cartofului a primit diplome şi cupe.
Ioana Dima